Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
SM-GULD!


En främlings frändskap, en dikt om Djurgårdsfamiljen.

En dikt om blåränder,
Om ett lag med magen full av is,
Starkt nog att vända,
I halvtid kändes livet som en kris,
Men våra hjältar återtog kontrollen över vårt hjärta.

Smärta och sorg,
Suckarnas gång,
Unga supportrars eviga sång,
Och de äldre som visar dem rätt väg i livets gång.

Djurgårdens IF 2019,
Kostade mer än jag hade på mina konton,
Men priset lät lågt i mina öron,
Häromdagen när jag ligger på en läktare,
Kramar om främlingen och hans frändskap,

Det betydde allt där och då,
Vi hade kvitterat och kunde guldet nå,
Om vi stod ut skulle blåränderna höjas upp i det blå,
Tack främling och broder för att jag och du delade den stunden,
När varje tanke på demoner sprang in bakom ridån,
Någon demon tordes ej mig försöka klå,

Du och jag samt tusentals andra,
Kunde för första gången den veckan,
Utandas, då tiden stått still och den önskar jag klandra,
Men vad gör egentligen det när vi är svenska mästare tillsammans med varandra?




Fri vers (Fri form) av Preech
Läst 149 gånger
Publicerad 2019-11-04 16:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Preech
Preech