Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anders


Borde beskrivit huggen 

i tid för den som 

bar såret. Tydligare  

känt brottet. Det ansvar som var

mitt. Jag kan enbart uppriktigt 

beklaga den var. Då. 

Förmår  inte se dig. Än.
Vara tvungen resa 

mig igen. Så låter texter skydda 

befria. Du 

värdefull. I dina ögon speglas 

inte enbart skam där synes 

bortvald framtid ängars blomster 

trygghetens ben dess fräken 

vårmorgons rodnad dess vört

dess blåvitrutig dukar upphängda 

i vind 

 

Ditt andetag din röst 

 

dig jag övergav för att nå ett

annat jag 

och du som inte riktigt vågade 

se. Du som lät mannen i dig 

frysa. Den kränkte. Köttets hämnd. 


Oh vi arma själar. Fördrivna av den 

våg vars upphov fällde en 21 åring 

till död 1976. Vi arvsmassa vi stela 

uttryck av intryck. 

Sobert hoppandes mellan lust och sorg 

på tuvor. 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 105 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-11-05 10:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP