Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den röda hjärtformade stenen vilar i min hand

Den röda hjärtformade stenen vilar i min hand

Det röda hjärtat
Nyss uttaget
nyss slutat slå
Fortfarande skälvande
blänkande varmt

Jag begraver det
Fort
I lunden
Mellan björkarnas vita stammar
Vitsippor
Liljekonvalj
Hundkäx
Älggräs
Sen förmultnar det

Nästa vår skjuter en liten blekgrön grodd upp
Ett koltrastträd
Det blommar med skyar av vita blommor

Som blir nya koltrastar
Med röda hjärtstenar
Som slår och slår

De lyfter i ett slag
Alla på en gång




Fri vers av axveronika
Läst 263 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-11-05 16:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert!
2019-11-05
  > Nästa text
< Föregående

axveronika
axveronika