Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinnan i ramen

Det står en kvinna
så varm och blid
hon står på ängen
vid hemmets lid

Hon väcker minnen
från svunna dagar
fotografiet på väggen
så väl mig behagar

Hon står där så vacker
som så under långa tider
leendet som förmedlas
så kärleksfullt hon sprider

Färgerna så vackra
runt fridfull mark
en blomsterfägring
som lyser så stark

Hon visar en skönhet
som inte många har
med sina ljusa kläder
är hon så underbar

Hon leder oss i livet
genom sitt porträtt
hon förmedlar hopp
på ett värdigt sätt

Det står en kvinna
vid sommarens tid
hon står där i ramen
så skön och så blid

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 284 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-12-30 07:04



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Jätte bra skrivit!
2021-01-18

  Magdalena Eriksson VIP
vem kan det vara?
en älskansvärd person
en livskamrat eller en ängel
2021-01-10

  Yrre VIP
ett vackert porträtt fyllt av minnen, fint!
2021-01-05

  AiA Maria den fria
Fint
inramat
vackert
rimmat

Tack!
2021-01-03

  Solstrale VIP
Vackert inramat porträtt i dina ord! Njuter! Tack! /:)
2021-01-03

  Anya VIP
Mycket fint författat om en tavla. Ser den framför mig. Gillar den hoppfulla tonen.
2021-01-02

  Ewa-Britt Nilson VIP
Talar via sitt
konterfej att
att hon alltid är
en up-to-date tjej!
Åldern aldrig på
henne tär... En
skönhet som
tjusar oss
ständigt här...
Mer av det nu
Du så fint till oss
alla spär... På!
Tack då!


2021-01-01

  Eva Langrath VIP
Kärleksfull text
2020-12-31

  Marita Ohlquist VIP
Kärleksfullt om en kvinna, vars bild aldrig bleknar!
2020-12-30

  ResenärGenomLivet VIP
En vacker beskrivning av denna kvinna...
2020-12-30

    Lena Staaf VIP
Fin dikt där jag undrar om kvinnan är någon ur diktjagets familj eller om det helt enkelt är en vacker bild. Och lustigt att jag tänkte precis samma sak som lodjuret/seglare: Var finns alla fula kvinnor?
2020-12-30

  Lottie Ålhed VIP
Så vackert att kvinnan träder fram ur sin ram!
2020-12-30

  Maria Sundelin VIP
Vissa bilder och minnen etsar sig fast inom oss
2020-12-30

  Kungskobran VIP
Fram för den rimmade diktens återkomst
2020-12-30

  lodjuret/seglare VIP
Jag uppskattar mycket berättande rim, men undrar samtidigt över var 'alla fula människor', har sina liv och möjligheter.
2020-12-30
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO