Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Insikten om ensam avskildhet lugnar




När han tidigare alltid tyckte
han hörde ihop med alla slags människor
kunde han inte se en film
utan att bli arg på boven och mördaren
och gråta med den det var synd om

Nu accepterar han sin totala ensamhet
som betyder slutet på symbiosen
och kan känna känslorna
utan att översvämmas av dem
och bli handlingsförlamad

Det är han som slår den chockade på käften,
det är han som kan lyssna på allt,
det är han som känner sig lugn
när andra rasar omkull,
det är han som tänker och känner samtidigt

Med hjälp av insikten om avskildhet
bestämmer han mer över sig själv,
han tar mer ansvar,
han upplever mer
det är han som vågar det han vill




Fri vers (Spoken word/Slam) av Gunnar Hilén VIP
Läst 362 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-11-06 23:50



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
En trygghet att kunna värna om sin ensamhet och inte låta sig helt styras av andras känslor.
2019-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP