Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett äkta svin

 

Vi möttes där vid torget
om nätterna ibland
där vi drack av livets vin
försökte släcka nåt som brann

När vi ska leva som vi lär
har inte alla samma mål 
för jag tyckte jag var cool
och höjde glaset i en skål

Vi levde för berusningen
men nej vi var aldrig fulla
för festen var för evigt
och pengar de ska rulla

Där på gatorna om natten
kan vi se dem överallt
det är värst för dem i skuggorna
för vårt samhälle det är kallt

Ja nog kan vi konstatera
när det är dumheten som styr
då när livet blir ett spel
och kontentan kan bli dyr

Men vi tömmer våra glas
och vi fyller dem min vän
för vi klarar inte sorgen
utan att börja om igen

Så jag stannar upp i dörren
med min flaska billigt vin
och jag viskar tyst förlåt
visst… jag är ett äkta svin

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-11-08 08:30



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Bra text om alkoholens verkningar.
Som medberoende förstår jag den fullt ut.
2019-11-15

  ULJO
Stark text. Utifrån alkoholistens perspektiv. Det omgivningen försöker förstå.
2019-11-09

  Kaptenlöjtnant
Stark text
2019-11-08

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Dina ord skalar av allt som är glamoröst och ytligt. Detta hugger i hjärtat.
2019-11-08
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP