Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bortom tiden efter Dig

 

Då nattens mörka slöja faller

och änglarna tänder

himmelens alla gnistrande stjärnor

omfamnar saknadens längtan

med ömhet, min ensamma själ

fri som en fågel

svävar jag i drömmen

trygg i min visshet

om vad som komma skall

bortom förtvivlans djupa hav

av sorg och tårar

bortom ekande tystnad

uti tomhetens dal

genom skuggornas rike

bortom allt, färdas jag

svävande, fri som en fågel

fram till den dag 

då våra själars längtan

åter skall finna

varann

 

 

ty uti mitt hjärtas slag

andas vårt liv, sjunger din kärlek

uti venernas livgivande flöde av blod

och där uti kammarens varma inre

uti djupet av min kärleks evighet

bär jag med mig alla vackra 

minnen utav dig

 

*




Fri vers (Fri form) av Alysse VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-11-09 03:06



Bookmark and Share


  DominiQueen
Smärtsamt vackert
... och hoppfullt
2020-06-11

    Peter Söderqvist
Du skriver så hoppfullt och låter själen genom drömmen sväva fritt så som i döden. Där mötet uppstår igen. Romantiken lever i din dikt.
2019-11-15

  Jan Widströmer VIP
Romantiskt och hoppfullt.
2019-11-11

  Lars Hedlin
Oerhört fin och full av känsla! Gillas mycket! :)
2019-11-10

  Lars Hedlin
Oerhört fin och full av känsla! Gillas mycket! :)
2019-11-10

  M:tin
Så vackra ord!
2019-11-09

    ej medlem längre
Så vackert livgivande, en text som ger inger hopp.

Tack
2019-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Alysse
Alysse VIP