Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Berlinmuren

Idag är det 30 år sedan Berlinmuren revs bit för bit.
Det som inte nämns i media är att Västtyskland köpte loss Östtyskland från Sovjetväldet – eller snarare från ett antal sovjetpolitiker - för fem miljarder D-mark. Räknar vi en kurs på 4,50 så blir det 22 miljarder kronor och ännu mera nu med tanke på inflationen.
Varför Västtyskland ville köpa just då är höljt i dunkel. Sovjetväldet rämnade bit för bit och det var en tidsfråga innan även Östtyskland skulle bli fritt från Sovjet.
Vilka sovjetpolitiker var det som fick pengarna? Lever några av dom idag? Vilka kopplingar har de till dagens ledande rysslandspolitiker?





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Gunnar Barkenhammar
Läst 174 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-11-09 06:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Barkenhammar
Gunnar Barkenhammar