Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plastkarusellen

En period som barn drabbades jag varje år av falsk krupp. Minns nätter då jag fick sova sittandes. Varje gång blev jag inlagd på sjukhuset i Nyköping. På den tiden ansågs det inte vara bra för barnet om föräldrarna kom dit. Minns smaken av saft och smält glass. Smält för att jag hade hemlängtan. Minns hur jag vaknade rädd och ledsen i mörkret och ropade efter mamma. Ingen mamma kom. Däremot en barsk sköterska som sa att min mamma inte var där. Jag minns glädjen och plastkarusellen jag fick den dag mina föräldrar kom och hämtade mig.




Prosa (Kortnovell) av Elinor Sörensson VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-11-09 15:17



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Hemskt med andnöd.
Förr i tin var många
barska. Lärare och
sköterskor.

Fint berättad.
2019-11-09

    ej medlem längre
Det är lustigt hur obetydliga föremål kan bli bärare av betydligt större minnen ...
2019-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP