Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


"This ain't no party, this ain't no disco This ain't no fooling around This ain't no Mudd Club, or C.B.G.B I ain't got time for that now" (Talking Heads)


PYTSAR

Man gav oss pytsar

med skrikiga färger

Sen sa man: Måla själva nu!

Jag hade knallrött

och rosa och lila

En pyts neongrön hade du

Plötsligt fick staden

helt nya kulörer

Då fylldes vissa av förakt

Vi sa: "Ta för er

av det som berör er!"

Och man tog avstånd

från det vi sagt

Färgerna skrek

liksom vi också gjorde

så att champagneglasen sprack

Och överbord sen

med alla: "Ni borde..."

Det var en färgernas attack

Jag bär på färger

Kan aldrig gråna

Jag målar alltid som jag vill

Här finns en pensel

som du kan låna

Men det blir inget: "En gång till!"

 

LARZ GUSTAFSSON 10/11 2019

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 188 gånger
Publicerad 2019-11-10 11:24



Bookmark and Share


  matildalikesnature
Känns väldigt punk, liksom fogar sig inte i ledet
2019-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP