Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ny bild av Vännen, konstnären och poeten Karl-Bo Lundstedt. Inspiration till text biskop Nils Bolander som skrivit psalmen. Text från tidigare i år.


Tätt intill korset äro alla trygga.


Tätt intill korset äro alla trygga


"Tätt intill korset äro alla trygga.
Bygga på korset är på klippan bygga
Misströstans klyfta kan det överbrygga.
Korset Guds vishet

Tätt intill korset finnes ljus och styrka
Först i dess skugga växer Kristi kyrka
Korset bekänna är att Herren dyrka
Korset Guds vishet

Tätt intill korset genom hårda öden
Tätt intill korset i den mörka nöden
Rikt från dess kalk strömmar hälsoflöden
Korset Guds vishet

Tätt intill korset i den sista stunden
Anden befrias som i stoft var bunden
Korset är livet, segern, ankargrunden
Korset Guds vishet"

Dessa två konstnären och biskopen
är så dyrbara för mig och mitt skrivande.
Troshjältar som sprider ljus och glädje och
framför allt vägleder oss på livets stråt som herdar.
Sanna, ödmjuka Herrens tjänare till max även om
biskopen ej längre finns ibland oss så förnimmer
jag hans närvaro i förbön i den "sky av vittnen"
Hebreerbrevet 12:1 talar om. De helgon som ber
för oss i vår jämmerdal och kaos vi idag hamnat i.
Det är gott att veta att de finns där och manar gott
inför vår Fader i det himmelska som vill oss så väl.
"Hurra hurra för bamsefar som är så så snäll och rar".
Så är han som en pappa för mig i godhet och sanning.

"Han vänstra arm vilar under mitt huvud,
och med sin högra hand smeker han mig."
Höga Visan 2:6




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 408 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-11-10 19:15



Bookmark and Share


  Niliboy
Själv har jag lite svårt för korsdyrkan. Jag tycker så mycket synd om Jesus för att han fick lida så!
2019-11-11

  mare VIP
Uppmuntrande text
mycket fin bild
2019-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP