Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnets lager

Är ett minne bara som ett mentalt fotografi,
en avbild av förfluten tid, suddiga spår
av förångade platser och ord
som ristats i luften?

Eller är det mer än så?

Är ett minne en skärva
av tid och rum,
ljudlöst lossad, nedsänkt
i en underjordisk sjö
långt ned i psykets bergsmassiv?

Så är det nog, minnet
ett slags skeppsvrak på botten av en brunn, full
av flytande renande spegelglas
som destillerar
luckrar upp och öppnar

så att vi kan se
den skinande, dova klang som ligger där, vilande, latent i dolda kammare inuti minnet
ett osynligt sken
som är alltings botten

gudars och stjärnors
ljudlösa
ändlösa
röst




Fri vers av Love Kölle
Läst 334 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-11-11 07:17



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Nog den mest poetiska beskrivning av minnet jag läst.

ett osynligt sken
som är alltings botten

får mig att tänka på Rudolf Steiner och hans beskrivning av "the Akashic Cronicle", en tablå i vilken alla händelser lagras, ett slags kosmiskt minne.

Bra skrivet av dig.
2020-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Love Kölle
Love Kölle