Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Begraven

lukten av oandad luft
filtrerad av multen mylla

smak av sommarnatt och insektssurr
kryddad med ruttnade lekamen

känslan av krispig vinterdag
smekt av vittrande ben

ljudet av kvittrande fågelsång
blandat med maskar och skalbaggars tuggande

sinnen svalt transformerade
i evigt ursprung och kretslopp

som näring och liv
till Moder Gaias kropp

begravs vi alla i
den kompostboll

som är ett stoft av liv
i en osannolikt oändlig skapelse

detta stoft vi hatar att älska
............




Fri vers (Modernistisk dikt) av Peter Vahlersvik
Läst 101 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-11-11 16:29



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
"Till förruttnelsen" - en modern version av Stagnelius´ dödsdikt.
2019-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Peter Vahlersvik
Peter Vahlersvik