Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Något som blåst in

Rufsig klev jag in på kontoret
Cykelklädd och fuktig
Skrynklig
Som
Något som blåst in bara

En titt i spegeln
Duschen varm
Snabbt
Effektivt
Nu
Torra kläder i väskan
Klädde mig
snart
Och
En ny uppenbarelse
Deodorantdoftande direktör
Steg fram genom dörren



Märkligt

Över samma kropp som nyss ångat av svett
Var nu direktörens angenäma yta
Dragerad

Människokroppen draperad i tyger
Hår, hud
Innanför fiberskalet
Dagligen matchad med för årstiden och aktiviteten anpassande material

Jag
En varelse
som leker lekar
Som
Spelar spel
Som
Spelar med själva varat
Spelar med livet
Sin uppenbarelse gränslös

Frågan
Vem är jag
I kläderna
Och utan
Svar

Svettig
Rufsig
Hungrig
Kåt och
Trött

Känslig
Skör
Och komplicerad

Dagen går
Och jag glömmer

Susar omkring på en våg
Av kaffe och ljummet kallprat

Solen hinner lägga sig
under sina vackra färger
och ta med dem
ned i djupet
Innan jag går ut igen




Fri vers av Aaxel
Läst 699 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2019-11-11 21:28



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Jättefin - speciell!
2019-11-16

  KYREUS of Sweden
Naket.
2019-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel