Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
…. det är en känsla av...


Övergiven

Jag ropar: Gud, Hör mig!
Jag ber: Gud, Se mig!

men höstlöven singlar osedda,... ohörda
ner i hoppets ruttnande kompost

Jag viskar: Jesus, Känn mig!
Jag vädjar: Jesus, Värm mig!

varför är Du övergivaren
begravt Ditt hjärta i vintersarkofag

men

Jag känner: Framtiden
Jag ser: Kärleken

som medmänsklig, omfamnande, jämlik
i humanismens omfamning
vilken ser, hör, känner och värmer






Fri vers (Fri form) av Peter Vahlersvik
Läst 121 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-11-13 00:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Vahlersvik
Peter Vahlersvik