Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

D day


Lyckan är ett fenomen som skär igenom 

eld. Väl där sjunger den sina sånger genom 

varje ven 

en hel dag har sorgen lyfts bort 

vi är på allvar i ett annat land. Långt långt 

bort. Lyckan färgar allt. Den ger ifrån sig

ljud förenklade och rena. Lyckan tror på

framtid. Kan betrakta dåtid utan smärta. 

Freud har rätt. I just det här. Att våga 

vara i det värsta utan försvar. Kan ta år. 
Trots kunskap. Trots vilja. 

Erika tror att en hund jagat i ett spår sedan 

2005. Att dess vargasläkt redan funnits sedan 

öppnade ögonen 1973 , en somrig dag 

på Lassarettet i Uppsala. 

Erika tror det är dagen D. I eget liv. 

är fredens dag. De nästföljande 

fred. Den inre freden. 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 110 gånger
Publicerad 2019-11-13 03:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP