Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om män och kvinnor

Namn och smeknamn:
När Stina, Anna, Maria och Emilia går ut på lunch så kallar de varandra Stina, Anna, Maria och Emilia.
När Fredrik, Peter, Krister och Mathias går ut på lunch så kallar de varandra Fetto, Godzilla, Clownen och Stubbhuvudet.

Äta ute:
När räkningen kommer så slänger killarna varsin hundring på bordet trots att räkningen bara uppgår till 200 kronor sammanlagt. Ingen av dem har mindre och ingen vill ha växel tillbaka.
När tjejerna får sin räkning så åker miniräknaren fram.

Pengar:
En man kan betala tjugo kronor för en sak som är värd tio om han behöver den.
En kvinna kan betala tio kronor för en sak som är värd tjugo kronor trots att hon inte behöver den.

Uppvaknandet:
Mannen vaknar lika vacker som när han lade sig.
Kvinnan har av någon anledning förfallit.

Badrummet:
Mannen har fem saker i sitt badrumsskåp: tandborste, raklödder, rakhyvel, en bit tvål och en handduk.
Kvinnan har i genomsnitt 337 saker i sitt badrumsskåp. Mannen kan bara identifiera ett fåtal av dem.

Gräl:
Kvinnan får alltid sista ordet.
Vad än mannen säger efter detta innebär att han startar ett nytt gräl.

Framtiden:
En kvinna bekymrar sig för framtiden tills hon hittar en äkta man.
En man bekymrar sig för framtiden tills han hittar en fru.

Framgång:
En framgångsrik man är en sådan som tjänar mer än hans fru spenderar.
En framgångsrik kvinna är en kvinna som hittar en sådan man.

Äktenskap:
En kvinna gifter sig med en man i tron att han kan förändras.
En man gifter sig med en kvinna i tron att hon inte kommer att förändras.

Göra sig i ordning:
En kvinna klär sig fin när hon ska till affären, vattna blommorna, gå ut med soporna, svara i telefonen, läsa en bok och hämta posten.
En man klär sig fin för bröllop och begravningar.

Avkomma:
Kvinnan vet allt om sina barn, hon vet när de ska till tandläkaren, om deras romanser, bästa kompisar, favoritmat, hemliga rädslor, drömmar och önskemål.
Mannen är medveten om att det bor små människor i hans hus.


Öppna dörren:
När hunden skäller vid bakdörren och frun skäller vid entrédörren så tystnar hunden när han kommer in.

Afrodisia:
Den läckerhet som minskar kvinnors sexlust med 90% heter bröllopstårta.

Skapelsen:
I begynnelsen skapade Gud himmel och jord. Sedan vilade han.
Därefter skapade Gud Mannen. Sedan vilade han.
Därefter skapade Gud Kvinnan.
Sedan dess har varken Gud heller Mannen kunnat koppla av.





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Gunnar Barkenhammar
Läst 173 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-11-14 09:00



Bookmark and Share


  Kaptenlöjtnant
häftig text
2019-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Barkenhammar
Gunnar Barkenhammar