Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan patienter


Utanför regn. Poliser i streckade 

uniformer skjuter inte längre 

 bara på film bara ibland 

oskyldiga aldrig skyldiga 

 

Jag. Du. ansvar ansvarslöshet. 

Utanför regn. Hos mig solsken värme 

på hög ljus 

 

Mitt i tårtan sitter jaget breder ut sin 

nöjda kropp teatraliskt viftar jaget 

 

Är hemma nu. Filt runt kropp. Tofflor 

på. 

Sverige där borta. Där ute. Ondskan 

bortom. Individualisternas trådar 

når inte hit inte tråkmånsar inga 

fega exmän. Enbart sol. 

Krigets gudinna vinkar avmätt jaget 

morsar till genom gardin. 

 

 




Prosa (Novell) av smultronbergen VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-11-14 14:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP