Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gravsten

En vittrad gravsten
vädersliten, mossangripen och glömd
namn, årtal eroderats till vindens famn
kvar en antydan i solens släpljus

ett minne i de glömdas dal
offer för släkters förgätenhet
i jord en själ tynar bort
under en vittrad gravsten

ett uns på jorden
liv fräls till
miljarder nu, miljarder då
befrukta jorden

dessa livs förgätenhet
mitt liv förlidas
att i tid som kommer
tyna bort min själ
under vittrad gravsten




Fri vers (Fri form) av Peter Vahlersvik
Läst 128 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-11-14 20:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Vahlersvik
Peter Vahlersvik