Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ANTOLOGIBIDRAG


Remedium för Ångest!

Ångest dödar inte, endast förlamar ditt enda liv.
Hur fortsätta med ångesten innanför skinnet, det
kryper som löss, hur förstå? Lyssnar någon i livets
grottekvarn, finns det något remedium? Ja!
Skratta mer
Skratt sänker stresshormonerna och stärker även vårt
immunförsvar. Att ha roligt ökar också produktionen
av serotonin, ett av kroppens "må-bra-hormon".

Vistas i naturen
Att vistas i naturen aktiverar det parasympatiska nerv-
systemet, kroppens lugn- och rosystem, och gör att vi
känner oss avslappande och tillfreds.

Umgås med djur
Att kela och vidröra djur gör att kroppen frisätter oxytocin
som är ett av kroppens "må-bra-hormon". Det är samma
hormon som produceras när du blir förälskad. Har du inga
husdjur? Lugn, det går även bra att kela med personer du gillar.

Få sol på dig
Solljus ökar bildningen av serotonin som är en signalsubstans i
hjärnan. Serotonin påverkar inte bara humöret positivt, utan är
även sammankopplat till bland annat skratt.

Rör på dig
Människans kropp är skapt för rörelse. Träning frisätter olika
hormoner i kroppen, som till exempel, endorfiner, dopamin och
serotonin som gör att vi mår bra.





Fri vers (Spoken word/Slam) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 137 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-11-16 14:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje