Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nymorgonguld

Jag sparar dig och mig
molnen,
bergen,
eftermiddagens suck och skrapande solsken
i en liten kub av stål
inte större än en sockerbit

och den lägger jag i tillbakablicken,
i de trevande, rinnande tankehänderna som bor granne med drömmen,
de som försöker men som aldrig riktigt kan se
eller få grepp om kontinenterna som gått upp i rök

och då, när jag, den hågkommande
försöker
minnas
spricker minnet
och ut väller statyer och klipplandskap
som legat gömda i dimma och i regn
och sånger som tejpats fast på baksidan av världen och skogarnas och motorvägarnas och skyskrapornas
och de slumpmässiga mötenas
hemliga ansikten och smältande språk

och jag låter dem forsa genom mig
fylla mina artärer och ögonglober
med nymorgonguld
som en dag sipprar ut
och gör himlen
komplett




Fri vers (Fri form) av Love Kölle
Läst 222 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-11-17 14:15



Bookmark and Share


  Klint
Wow!
de trevande, rinnande tankehänderna som bor granne med drömmen ...

de raderna smeker gommen
2021-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Love Kölle
Love Kölle