Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min penna & jag skapar

Min penna & jag skapar
ingen annan ska lägga sig i
tala om hur man bör skriva
äger rätten det gör bara vi

Vi två följer yttrandefriheten
den styr våra ord på rad
obekväma kan vi vara
för politiker i Rosenbad

Bryr oss inte om dessa
v i struntar totalt i dem
många av dem ljuger
de kan lämna & gå hem

Sprida lögner är de bra på
sanningen ska tystas ner
min penna & jag älskar den
skriver ut det vi hör & ser

Vi står upp för lilla Svea
bryr oss om vår fosterjord
de styrande struntar i henne
bara babblar vid sina bord

Vi fortsätter vårt uppdrag
att avslöja visa vad som sker
skadorna på folket & landet
slutar aldrig blir bara mer

Tala klarspråk är förbjudet
hellre ljuga & vinkla på
mörklägga tvista & vrida
sanningen får bara inte stå

Pennan & jag ger oss aldrig
skriver oavsett om vi stör
fler & fler håller med oss
fler stämmer in i vår kör!








mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-11-01 11:07



Bookmark and Share


  Maud Louise
Tycker om det du o din penna skaldar om verklighetens verklighet! Mycket bra skrivet
2020-11-05

  lodjuret/seglare VIP
Själv är jag gärna anhängare till den 'kändis' som sägs ha sagt till skvallerpressen 'Skriv vad ni vill, bara det inte ligger någon sanning i det'.
2020-11-04

  Solstrale VIP
Det må jag säga var ord och inga visor! Helt suveränt skaldat och rutet!
2020-11-03

  Thylacine
Exakt!
"fler & fler håller med oss
fler stämmer in i vår kör"
Bra skrivet bra text!
2020-11-02

  morgonstjärna VIP
Politiker är välutbildade i att lova runt och hålla tunt, de måste samarbeta då valurnorna bestämer
2020-11-01
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP