Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Erika i verklighetens ljus


Värdig. Ett ord som andra. Innehållet 

politiskt även djupt personligt. 

Det var ovärdigt av mig att avsluta vår 

relation på mitt sätt. Högst ovärdigt. 

Ingen av oss ovärdiga. Inte etiskt. Inte 

om strålkastaren följt vår väg bakåt i

livet.

 

De bleka spretiga de hjärnceller som 

frågar sig om du ansåg mig som för 

smart, om blandningen av mig, utgjorde 

tjusningen, att du kunde ana dig till, 

 

de hjärncellerna konstaterar ur vissa 

ljus att det var din storhet. Din önskan 

om utveckling. Du sörjer det. Enbart det. 
Det inre livets räckvidd. 

jag trygghet. Värme i överflöd. 

 

De dolda perspektiven. Av det som tänks

men aldrig riktigt når bläck. 

om följer ursprungstankens logik fick 

vår längtan skilda uttryck. 

hade behövt varann. Erika misstänker 

det kan vara i det landet kärleken den 

sanna föds. Hon har tidvis placerat oss i

viss karantän. Inte ens jag älskar så

hela livet brister. 

Finns någon slags gräns. Uppnådd. 

Visst gör det ont att lämna bilderna. 

Visst önskar hon din kropp ditt mod 

 

något djupt djupt överraskande. Kanske 

att Erika tröttnat. Även på det. Inte vet 

hon något om hur tiden farit med dig. 

Rädslan evig. Likt kärleken. Vad vet 

jag om din hud dina lemmar 

hade rätt de enbart skakat mig att de 

var dina. I den sista strofen har hon 

tvingats ta en annorlunda vändning. 

De kommer aldrig någonsin bli mina. 
hur ljuvt vackra drömmar än må

vara. Förblir de gömda. 




Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-11-17 23:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP