Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åsarna




Mannen med den stora huvan
Han verkar helt fokuserad
Stigen leder uppför branten
Trappstegen från glömda åldrar

Huvudet höjs plötsligt mot fjärran
Stanna nu kvar där du är
Barnen långt nere i dälden
De svaga ropen och visslingarna

Det vassa åker in vid halsen
Blinkningar från förvånade ögon
Hjortspåraren tycks förlora
Hjorten vid randen

Ni berättar historien för mig
Tidlösa, sammanvävda liv
I rubinfärgade pälsar
Strövandet och gläntorna





Fri vers av DavidM VIP
Läst 357 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-11-18 21:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Med stark närvaro och liv i varje ord bär språket i din dikt en historia, intensiv som hjortens blick strax innan den slocknar. I pupillen ser mänskligheten sig speglad i ett sammanhang där människa, natur och djur är intimt sammanlänkande och jag får en vag känsla av ett att detta är något som är på väg att gå förlorat.
2019-12-01

  Johan Strömstedt
Går några steg bakom. Försiktigt sätter jag ner mina steg. Känner dofterna av
orörd skog, långt i fjärran en gråhunds ståndskall. Vill finnas kvar här med mina tankar.
2019-11-28

    Peter Söderqvist
Du formar orden så träffsäkert. Jakten som beskrivs i en historisk kontext.
Rubinfärgade pälsar ger texten och livet färg.
Vackert.
2019-11-26

  Lars Hedlin
Stark och levande!
2019-11-23

  Lottie Ålhed VIP
Spännande poetiskt och vackert diktat
2019-11-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Spännande tillbakablickande sammanvävt med nuet, i tilltalande bildspråk. Jag njuter av varje ord!
2019-11-19

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som inspirerar tanke och känsla!
2019-11-19

  Niliboy
Jo, det är fint diktat!
2019-11-19

  Stanley Rydell
Dramatik och inlevande närvaro! Ger en stark känsla av samtidighet
2019-11-19

  ULJO
Fin text. Gillas
2019-11-19

  Kungskobran VIP
Fint, stämmningsfullt
2019-11-19
  > Nästa text
< Föregående

DavidM
DavidM VIP