Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En reaktion efter ett ett par timmars hopplöst sakligt diskuterande i osocialt medium.


Resistens

 

Lika tydlig som en vattendroppe

på en nypolerad bil

 

lika snabb som ett blänk

på en guppande vattenyta

 

lika automatiskt som en

reflex i en frisk knäled

 

lika innehållslöst som ett eko

i en tom mörk grotta

 

Sån är faktaresistensen 2019

om än upphottad

med pliktskyldiga källhänvisningar

(som ingen läser)

 

respekten för kunskap puts väck

i centrum står individens rätt

till sin egen sanning

 

religionsfriheten så andefattig

etiken omodern

och inget är heligt

 

oemotsagd tyckandefrihet är

individens rättighet

i egoismens tidsålder

 

ursinnigt sårad är den 

som inte får bebo

sin egen verklighet

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Briza media
Läst 324 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-11-19 14:54



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Fantastiska slutord
med igenkänningsfaktor Fin text..
2019-11-20

  Ulf Carlsson VIP
Bitska strofer mot den subjektiva andlighetens hemsnickrade livsåskådning, "må-bra"-religionen och den lättkränkta och självavgudande idealiseringen av självet.

2019-11-19

  Peter Stjerngrim VIP
Att du inte bara ser och inser meningen och innebörden i det du förmedlar i detta flöde - utan även förmår och ids befästa detta i ord ... Det väcker hopp om framtiden inom mig!
2019-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Briza media
Briza media