Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mötesplatsen

Jag körde på en slingrig väg och tänkte
på något viktigt som jag ej fick glömma
och vindrutan var solkig och den blänkte
av vattenduschar som på rutan strömmat.

Så plötsligt var den där, en bil framför mig
jag trampade på bromsen och fick stopp
det tutade, och jag sa ”ja, jag hör dig”
han klev ur bilen, en man med reslig kropp.

Vi hade båda missat mötesplatsen
där en kan vänta medan andra kör
för att förhindra värsta krockstrapatsen
så borde man nog bättre se sig för.

Jag backade, han vinkade med handen
och visade var dikeskanten fanns
och efter mycket möda sen jag fann den
en mötesficka, bra att ha till hands.

Men skylten den var sned och lite smutsig
vi reste upp den och gav den en puts
vi stod så nära och log så åt varandra
allt medan skylten renades från smuts.

I halvljuset från båda våra bilar
vi såg ett blänk i varsin ögonvrå
och medan regnet fortsatte att strila
varandras händer sökte vi att nå.

Ett ögonblick med nudd av känselspröten
och utan någon hastighetskontroll
det glödde starkt av detta korta möte
fast vädret gick i gråsvart och i moll.

Då hördes rop ifrån den andra bilen
det var din fru, hon hade blivit trött
och mannen han var nog en så stabil en
som lyder trots att lyckan just han mött.







Bunden vers av Lena Staaf VIP
Läst 438 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2019-11-19 16:35



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Wow vilket möte i mörkret! Det var nog de där känselspröten som räddade era liv, de visste vart pejla in ett möte och slå,på bromsen sen! Otroligt fint skrivet!
2020-11-10

  Anya VIP
Så fint möte du beskriver på en sann mötesplats. Fint skriven i bunden form.
2019-11-28

  Kaptenlöjtnant
Larz kasta inte sten i glashus,
jag gav bara konstruktiv kritik.
Positiv dessutom
2019-11-25

  Larz Gustafsson VIP
Kaptenlöjltant
Se till att du får hjälp med dina rytmstörningar.
2019-11-21

  Kaptenlöjtnant
Bra trots rytmstörningar
2019-11-20

  Judas Ekholm VIP
Ååå, mums!
2019-11-20

  ULJO
Fin text detta
2019-11-20

    Nils-Johan Nilsson
Bravo!
Den novemberkaktusen sprider behövligt (halv)ljus!
2019-11-19

  Niliboy
Trevligt berättat, ja vi har då sålt bilen å lockas numera åt det gröna fast vi bor centralt!
2019-11-19

  Blomma-Stjärna VIP
grå vardag med plötsligt uppväckt åtrå med fint rim och mycket humor och stark rytmkänsla!
2019-11-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Härligt diktat med rim och schwung! Ögonblick att minnas och kunna le åt.
2019-11-19

    Elisabeth Nilsson VIP
H
2019-11-19

  Ulf Carlsson VIP
Fin berättelsedikt på rim!
Ibland är man nära att mista kontrollen i möten på livets väg.

2019-11-19

  Öknens Ros VIP
Iblan det händer i livet att lyckan glimtar till.
2019-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP