Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nattens händer skapade oss ur lera. Den röda. Kornen som gav den formen var spröda. Vittrade sönder av det hela. För snabbt för genomborrande nära.


Fotvalv


Erik. Erika. Kom nu

mödrars röster genom trötta öron

par i ur skur 

 

klockan som tickar tippar trippar 

runt på tå 

Ni tar en omväg genom det ni 

undervisar i. Tar stora kliv över 

det ni säger er tro på. 

Ett skratt som färglägger delar av

det vi kallar himlavalvet 

saknar saknar dig alltid då då 

när livet sväller över. Det blir 

nära. Något brister. Våra händer 

tänder kroppar andetag ögonen 

som ser med blygsel - förundran- 

 

har inte lämnat. Tagit tag i spåren 

bakåt dragits framåt 

 

det fanns en punkt finns ett uttänjt 

fotvalv. Trötta fötter. 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-11-20 00:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP