Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till JW


Om mörk materia

Det händer ibland att mörk materia
tränger igenom vårt väsen
(som ektoplasma fast omvänt
utifrån och in)

men bara så du vet

"den är blott en illusion"
(som det heter)

ett vakuum
mörkt och stickande kallt
av ingenting

Den är genomtränglig
som luft
och saknar densitet

en slags kejsarens nya kläder
inom rymdfysiken

med förmågan
att kväva och reflektera bort
alla former av stjärnljus

men även då den jagat bort

det myller av eldflugor
och självlysande trollsländor
som lever inunder
dina ögonlock

är den just
inget annat än
Ingenting





Fri vers (Fri form) av Lili B VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-11-20 00:48



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Stark text om det obegripliga omkring oss !
2020-02-14

    ej medlem längre
tack. det är det här jag kallar för dödsångest, eller neuroleptisering av sinnet...
2020-02-11

  lodjuret/seglare VIP
'Ingenting' känns även igen i kärleks sammanhang. En själv kan känna så på sig att föremålet för ens kärlek besvarar så mycket av det en längtar efter, men husdjuret det har bara 'behov' och något som kallas 'instinkt'. Så om mörk är en hund, då är det nog materia...
2019-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Lili B
Lili B VIP