Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Av jord till jord

Sjutton kapitel i belastningsregistret,
Vittnar om en G rejält fast i klistret.
Elva domar allt ifrån narkotika till bankrån,
Vapensmuggling sist bara för att nämna få.
Väljer ord med omsorg tro mig när jag säger,
Med livet som insats där inga lagar gäller.
Driftig finner vägar till att tjäna ett par kronor,
Med rätt kontakter och lite flax kommer miljoner.
Ett broderskap baserat på lojalitet i alla ära, men
I slutendan så är det fluz kan jag svära, allt
Som håller lögnen samman naiv kanske tror,
Övertygad går i döden för illusionen bror.
Fem år i gängträsket har sett det ske förut,
Intriger tvinga broderskap ner på knä till slut,
När allt handlar ba om pengar lira för att vinna,
För i gamet utan regler så kan man lätt försvinna.

Av jord komna till jord ska vi återvända,
Under resans gång kan en massa shit hända,
Men vad som än händer sluta kalla mig för bror,
Det är en grov förolämpning riktad till min mor.

I floden full av krokodiler och giftiga ormar,
Opererar hasslarna förorts kidsen flummar,
Bort chansen till ett vanligt ärligt liv,
Det lär inte dröja länge förs de tar ett kliv,
Och korsar gränsen över till en helt annan värld,
Bakom barriären där man ingenting är värd.
När ingen längre bryr sig om din trasiga själ,
Hamnar du på kåken och blir statens träl,
Ännu en siffra i den mörka statistiken,
En bricka i spelen för kriminalpolitiken.
I dragkampen mittemellan blåa och de röda,
Tvingas mitten falla ner sten fucking döda.
Offrade betalar för sitt strå till stacken,
Stämplas som förrädare av de övriga i packen.
En hyllning till martyrerna som slaktar alliansen,
De stupar hellre än och ger nazisterna chansen




Bunden vers (Rim) av Barabbas
Läst 159 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-11-20 15:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Barabbas
Barabbas