Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KÄRA FRÖKEN TELIA

I flera dagar sökte jag dig. Varit nummer 69, 44, 35 i kön, har du sagt. Du ville inte tala med mig så att jag kunde sona mitt brott. Eller var det ditt jag skulle sona? Jag var för krävande, helt klart. Jag ville behålla mitt kontantkort som jag haft i åratal. Inte ha ett dyrt abonnemang, som ni utan att fråga prackat på mig.

En liten kvinna som jag, utan några muskler, vågade utmana dig med ett sketet billigt kontantkort. Du ville ha dyrare gåvor än så. Herr Telia behandlade mig som en idiot. Frågade om jag trodde man kunde ringa gratis. 

Du hade helt fräckt makulerat kontankortet och vips ersatt det med ett dyrt abonnemang jag inte ville ha. Att ändra tillbaka till kontantkortet krävde en intelligens som herr Telia verkade sakna. Så mitt kontankort var och förblev försvunnet.

Jag svalde ilskan och svordomarna. Lade kvickt på luren. Men ringde upp igen. Hoppades på en ny handläggare. Efter alla samtal i tre dagar blev jag kär! Fast inte i herr Telia, utan i fröken Telia, som löste problemet på bara några minuter! Nu har jag kvar mitt kontantkort och det dyra abonnemanget är borttaget.

Fröken Telia var nog kärnfysiker minst!




Prosa av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 303 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2019-11-20 19:06



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Heja på...det var bra gjort...man får inte ge sig när det gäller sånt där...det var trevligt berättat...
2019-12-02

  Håkan Grapenfalk
Härligt uppfriskande text om den lilla männskan mot dinosarien! Applåder!
2019-11-27

  M.Eta
Envishet gäller. Haft flera duster med Telia. Igenkännande! Bra
2019-11-24

  Boel Lindell
Haha... ja det lönar sig att vara envis som synden. Till slut kan man få tala med precis rätt person!
2019-11-22

    Lena Staaf VIP
Kvinnor kan!
2019-11-21

  Stanley Rydell
Woman power!
2019-11-21

  Cikoria Blå VIP
Bra att du inte gav upp.
Jag kämpade tappert mot en annan.telejätte för ett par år sedan.
Jag vet att jag hade rätt. Men fick tyvärr inte rätt.
2019-11-21

  ULJO
De stora elefanterna gör som de vill. Struntar i småkunderna
2019-11-21

  Feliaxel VIP
Inte lätt att stå emot dom stora bolagen
Har också varit utsatt för en olämplig supporter som inte kunde fixa ett problem utan skapade i stället ett nytt
2019-11-21

  Blomma-Stjärna VIP
ja, skam den som ger sig; bravo att du stod på dig!
2019-11-20

  Judas Ekholm VIP
Jag håller och hejar på dig!
2019-11-20

  Poeten Salvador VIP
När min fasta telefon slutade fungera anmälde jag hos Telia. Men de hörde aldrig av sig.

Nu har jag bara mobil. Men hos ett helt annat företag
2019-11-20

    Sefarge VIP
Tur det slutade lyckligt!
Även i en god kaka kan
Man ibland få känna på
ett ruttet russin?
;)
2019-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP