Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När lodjuren vaknat och du somnat

Pärlugglor broderar himlen i skimrande silver.
Prärievargen och det som en gång var jag nu endast dun av snöflingor uttrycker sin sorgsenhet, korpen i smyckeskrin finner sin egen lycka bland diamant collier och guld ringar. Som vissen dröm ditt sanna jag myrsloken minns i minnesluckor nattsvart som förvandlas till nyanser av livet som passerat. Brudorkide pryder den utsmyckade rävhona. Spegel av iriserande istappar hon njuter av att se sig själv om än något väderbiten. Sagan om det lyckliga slutet sammetslen som förvildade tårar mot kinden smeker. Melonlikör serverad med krossad is i livets fors, som jag drack mig berusad du norrsken av pärlemor palats. Vidrör mig igen när vi gömmer oss i ametist grottor, där frestande hjortron sorbet lockar oss. Men vi njuter istället av varandra och omfamnar enhörningen du i ditt hjärta bevarar som dyrbaraste skatt. Framfusig jag tar mig fram bland hav av rosenblad och jag älskar den jag i dina blickar ser. Murgröna slingrar sig runt marmor staty och det duggregn som tindrar får vår vänskap att gro ännu mer. Jag ler och jag tror du gör detsamma. Ibland njuter jag mer än kärleksfull lejonhona även som den trygghetssökande panter. Men i detta nu jag endast minns den stund som vilar i morgondagens kupade händer av kejsarpingvinen som ännu en gång finner sin inre gudinna. Någonstans i verklighetens odyssé. Vi simmar med delfiner i himlens moln och flyger med örnen i havets vågor. Du kysser mig godnatt och det är också allt.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-11-20 20:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP