Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett mänskligt liv

 

Medan det pågår

är det komplext, känsligt

och motsägelsefullt

 

När det är slut

berättar spåren

en delvis annan historia

 

Alla de gulnade utklippen

de sparade fotona, barnteckningarna

de oavslutade projekten

 

Med bara minnen kvar

blir konturerna mjukare

ödmjukare och kärleksfullare

 

Förlåtet är oförrätterna

det dåliga humöret

felprioriteringarna

 

I allvarlighetens närhet

och det absolutas obarmhärtighet

framträder en sårbar person

 

Det djupt mänskliga berör oss

de innersta önskningarnas vemod

besvikelsens tårar som måste funnits där

 

Kärleken till de nära

uttryckt på omständligt vis

syns nu så mycket tydligare

 

Vi känner den närhet

vi önskar funnits där hela tiden

Det vi önskar hade sagts

 

Vi sänder vår förvirrade kärlek

till ljuset, himlen

eller den plats vi kan finna

 

I bästa fall med en innerlig medkänsla

med vår mänskliga ofullkomlighet

och allas vår kärlekslängtan.

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Briza media
Läst 417 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2019-11-21 11:17



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En djupt, djupt mänsklig betraktelse, så tänkvärt.
2020-05-31

    C Lupa
Vemodigt, men vackert och mycket tänkvärt! ????????????
2019-11-28

  lodjuret/seglare VIP
Äventyrets lycka känns grandiost och garanterat, som vore perfektionen infriad. Först sedan kommer den möjligt beska eftersmaken. Men är icke möjligheten av 'förlust' en som nödvändig ingrediens i en beräknande upplevelse. En läsning av en text lovar visserligen. Ändå finns ovissheten över hur den skall sig ut och sluta i även. Men ibland torkar tårarna 'inne' och sucken en drar blir till en tröstande ynnest.
2019-11-26

  Mfredrik VIP
Mycket bra !!!
2019-11-26

  rore
Tack!
2019-11-21

    ej medlem längre
Medmänskligt förlåtande och välskrivet som andas ”försöka förstå” istället för ”döma för evigt”.
2019-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Briza media
Briza media