Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Apokalyps


Jag betraktar

Ser på mina händer som sträcker sig ner mot jorden
Känner blodet pulsera
Vet hur oron inför framtiden ligger beredd att alltid kasta sig över mig som en hungrig hyena

Jag vill inte släppa in henne
Tänker att jag ska andas mig ut
Låta fötterna gå
Steg för steg

Hålla samman till dess att hon ger upp

Men gamarna cirklar över de blodröda himlarna
Väntande på att jag ska lägga mig ner

Aldrig har allt känns så ekande tomt
Aldrig har jag älskat så djupt


Runt mig faller världen samman
Men så länge jag har mig
har jag hopp




Fri vers (Prosapoesi) av Hannadraken
Läst 344 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-11-22 00:21



Bookmark and Share


  Jojo
Starkt och vackert.
Smärtan känns i dina ord.
2019-12-27

    sunnanvind
Ontvacker text.
Dramatiskt!
2019-11-29

  Eva Langrath VIP
Vacker text med starka känslor av oro och hopp.
2019-11-24

  Blomma-Stjärna VIP
Starka känslor
- att hoppfullt står kvar i
och
betrakta
2019-11-22

  Larz Gustafsson VIP
"Apokalyps" betyder "uppenbarelse", inte undergång.
Jorden kommer förvisso att gå under. Om bland annat detta handlar Uppenbarelseboken, som på grekiska heter Apokalipsis.
2019-11-22

  Lena Själsöga Keijser
greppar tag
greppar om
stark
och
just så kan det vara
2019-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Hannadraken
Hannadraken