Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Skrivövning TEMA: IRONI och FORM: rimmad_dikt *abababab #TEMA #IRONI


LIVSMEDELSINDUSTRIN BJUDER PÅ FEST

#TEMA #IRONI #FORM #rimmad_dikt 

#LIVSMEDELSINDUSTRIN_BJUDER_PÅ_FEST
(valfri klädsel eller päls)
.
Kom och njut till vår välkomnande fest
Knaperstekt bacon från mysgårdens glada grisar
Rökarom, tystnar skriet och antibiotikarest
Burar, blod, bajs bort, bara bästa sidan vi visar
Du kan gott äta frukterna utan skottsäker väst
Blunda låtsas att det är nyttigt, även om Du kisar
Vi har besprutat dem, så fler blir flest
flygplan, helikoptrar, traktorer, åh milda brisar
.
Vi bjuder på pest i cider; ljuva tider, allt går att sälja
Allergier, Alzheimers och Teflon får Du på köpet
Det är bara att stilla hungern, gapa och svälja
Med lite färg och E621 går ingen måltid åt stöpet
Vi bjuder på allt - allt vi väljer att inte äta själva
Vi nöjer oss med eko, och det närproducerade löpet
Ja så är livet, ni får vad som bjuds, medan vi får välja
-
… sista ordet ...  är inte skrivet …
.
_________________________________________
Victoria © DominiQue
Collage med mina foton samt innehållande en bild över etymologi från
http://runeberg.org/varaord/0454.html

 

__________________________________________
#rim det blev; abababab + abababa = 15 verser
En #Skrivövning via #SkrivarSidans_skrivgrupp på Facebook
#UPPGIFTEN * Det skulle egentligen visst vara åtta verser med vartannat rim, fick jag veta, men lagd fest ligger ;-)
#EKOLOGISKT 

Äkta vara #KRAV ♥

_____________________________________________

#Wordsofwisdom #healtylifestyle
#healthyfood #duärvadduäter #livsmedel #skriva #poesi med budskap  #hälsa #hälsanskök #ModerJord #gröntråd #poem #fakeittillumakeit #fakefood © #DominiQuespeach #sälj #entrepreneuroflove #DominiQueNVCCosta
#DominiQueQuotes




Bunden vers (Rim) av DominiQueen
Läst 345 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-11-22 08:48



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra i gungandes sjungandes ton! Gillas :)
2019-11-23
  > Nästa text
< Föregående

DominiQueen
DominiQueen