Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nätkorn

 

 

vad kunde du säga i din ankomst

vad kunde du göra

vad kan

 

vad kan

kan vad

 

det står en kanna gjuten i tenn i ett fönster

ett fönster utan karmar utan rutor

 

i kannan lever blomster

 

bleck

bläck

 

hamrad

 

hon smeker med hand mjukt över ängsgräs höstdaning

din pälsmantel är vackertonad

må detta ge dig värme

 

du vackra

äng

 

vakna

vaknar

ur

 

 

regn dansar

böljande mantlar sveper i vind

 

manarna böljande silverstämmor

 

tystnad

tysta

 

 

skrider molnvandrare

 

nätet lyfts ur blicken

 

kastas

in i hav

 

rörelsen en vinge kommen

ur hjärta

 

nätet ett korn

öppnas

 

spira

 

det växer en hjärtskål upp ur ett nät

 

havet bär kronan

 

önskningar springer himlars valv

 

 

där

 

vid en brunn

sitter en kvinna

 

runt sig sina fötter ligger

skärvor utspridda

 

med stolthet bar hon krukan av röd lera

 

gavs vid insteget




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 268 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-11-23 11:26



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Om det spirande nätets, landskapets "böljande mantlar" som får sin näring
genom molnvandrande luftmassor, en kanna i tenn och ett krus. Tänk om havet också skulle få ta del av all denna växande härlighet. Kvinnan, som alltid öst önskedrömmar ur sin brunn sitter senare och betraktar sitt spruckna kärl, men är stolt vid sitt forna värv.


2020-07-11

    ej medlem längre
Du sprider drömmars vingar över äng och himmel. Ord vänliga som vita skyar och varma av kärlek till liv.
2019-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser