Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek


Hon såg sig själv från håll 

i sängen i det gula rummet 

 

såg hur kroppen kröp fram genom

det där lilla huset från en annan 

tid. Det hon aldrig lämnat. Aldrig 

riktigt. Gruset. Jasminbusken vid 

entrén. Doften av den vita bomullen 

den bruna koftan. Hur han njutningsfullt 

vek ihop agendan. Ansiktet, dess 

förnöjsamhet, insikten i att ha en 

framtid utstakad. Känslan. 

Såg med sorg. Med glädje. Den 

inte ännu gamla flickan vandra 

med lätta steg genom Allen 

 

Det var en syn som borde filmats 

 

 

kappan. Den ljust grå. Skärpet åtdraget 

i midjan. Röd och vitrutig Barbour. Bruna

högklackade stövlar. Hennes blick vid horisonten 

de jämna andetagen . Hur hon plötsligt 

stannar. Vänder sig om. Inväntar. 

Det som inte kommer. Enbart lugnet 

Den sorgsna sucken. 

glädjen i att någonstans fått leva. 

 

 




Prosa (Kortnovell) av smultronbergen VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-11-24 02:44



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP
Barbour skulle
det vara. Märken
har aldrig intresserat.
Kvalitet bara. Sådan är hon.
Fröken Julie, cecilior, Erikor.

2019-11-24

  Gunnar Hilén VIP
Jag hittar Mulberry och Burberry men inte Bulmerry....men de högklackade stövlarna och det åtdragna skärpet ger känslor av olika snitt...ett erotiskt vemod kanske....
2019-11-24
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP