Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

H ö s t d a g

Trumpinnen, bastrumman varje kvarter ett musikinstrument. Städer som en orkester men det som låter är trafiken över, under och på marken.

Det växter orkesterdikesblommor vid skylten som varnar för lekande barn och bakom ett högt staket brus, sången. Du går över gatan och klampar in i kvarteret klaveret och där på Noas väg har arken försvunnit.

Och allt är påtagligt när språket formas för under kastanjens inre lövverk där det fortfarande faller gröna löv som några rader ur en höstdag. Där kunskapens gränser sakta mäts in i tidens tillfällighet.

Och den finske poeten “sände” sig lycklig mellan senapsfrön och en oklar bild av en jordfästning, och Södergran på khmer ställer till det. Ingen här ser hur pekskärmarna tar över bland turer till Gotland, att läka sår, i taxin i Petrozavodsk.

För om ensamheten är en flaska där det rinner en frisk vårflod och moln som sakta äter husen, och en långväga poet i rosa skriver en dedikation under en grön lampas sken, tar du och dricker dig otörstig, en höstdag. För orden väver ett lapptäcke över våra ensamheter
som vinden från en sällsam slätt, ur språklandskapets bergsmassiv när himlen har blivit snål och när natten inte längre väntar.




Fri vers (Fri form) av Ulf D VIP
Läst 332 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-11-24 19:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
dricka sig otörstig på mer än vardagen
2019-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Ulf D
Ulf D VIP