Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Här och där

Där inte så långt ifrån här
där bor det människor
precis som här.

Det skrivs rätt mycket om dom som bor där
vi som bor här kallar dom ”dom-där”
som ett skällsord ungefär

Här har vi grannsamverkan och villaförening
där törs man knappast gå ut
läste om det i vår lokaltidning

Funderar ibland, skall det vara såhär
vet ju inte riktigt hur det är att bo där
tänk om det är ungefär som här




Fri vers av Johan Strömstedt
Läst 310 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-11-25 18:14



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Lite Tage Danielsson-feeling i första versen ! Bra och klokt !
2020-02-16

  Johan Strömstedt
Jag tror man ibland är för snabb med att döma. Mediabruset blir dessutom många gånger dåligt underbyggda.
2019-12-16

  Lottie Ålhed VIP
Vi och dom Kanske vi är som dom Fin text!
2019-12-15

  DavidM VIP
Tänkvärd text.
2019-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Johan Strömstedt
Johan Strömstedt