Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Demens är de anhörigas sjukdom


Spillror

Nu finns bara spillror kvar
av ett liv
ett sammanhang
en tillhörighet

du frågade mig
vad heter mina barnbarn?
dina käraste
du hade glömt
så jag ritade en karta
med våra namn
två döttrar
fyra barnbarn
sju barnbarnsbarn

led efter led
dina käraste
alla som skall minnas dig
länge efter att du har glömt
och sedan
när du inte finns här mera

tiden ritar kartan över våra liv
vi är spillrorna




Fri vers (Fri form) av Annaemi VIP
Läst 352 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-11-26 23:31



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra och berörande skrivet, får mig att tänka på min mor som blev dement!
2019-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP