Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOLID DNA (eller) RÄTTA VIRKET

På den gamla goda /onda tiden,
när det inte fanns pass,körkort
eller Id att legitimera sig med,
avgjordes identitet mest vid
en ytlig iakttagelse,
vilket ibland medförde vissa
förväxlingar.

Det fanns ej heller några betyg
eller diplom,
på en persons praktiska egen-
skaper,varvid dessa bedömdes
utifrån var och ens handlande,
vilket lär varit en mer
betryggande försäkran,
än teoretiskt kunnande.

Ett rättssäkert samhälle försäkrar
sig därigenom att en person inom
ansvarsfulla positioner,genomför
dessa efter regelverkets omutbarhet,
där arvsmassans solida grenverk,
stärka mänsklighetens rotstam.

För att inte låta läsaren drunkna
i en djup-psykoanalytisk filosofi
om var hon kommer ifrån,
vem hon är och är på väg,
härledas hon till sin egen genbanks
Dna,där hela hennes bakgrund och
framtid står inristade,
som på en karta.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 183 gånger
Publicerad 2019-11-27 18:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP