Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


FOTO : © Sten Wiking


POLISBRIST !? INTE I SWERIGE INTE !

Fler och fler poliser kommer att
tillkomma
i en aldrig sinande ström,
alltmedan kriminaliteten tilltar
i oförminskad ström.

Snart är det poliser vart en medborgare
än går,
och alla är misstänkta,
för har de inte gjort nåt än,
kan det alltid tänkas att de kommer
att göra det,
förr eller senare,
när överlevnadsomständigheterna
kräva det.

De fd kriminella är bästa rekryteringen
till polisen,
eftersom de om några
vet hur kriminella tänker,
och man bör veta hur
en fiende tänker
om man skall kunna besegra den.

De fd kriminella får inskolas i prövotid
som sk"Volontärer"
så får framtiden utvisa resultatet.

I allt övrigt kommer alla övriga medborgare
bära gula västar,
med logo "ORDNINGSVAKT"
tryckt på ryggtavlan,
för att avleda misstankarna emot sig
som kriminella,
så vilka som är kriminella,
blir extra svårt avgöra i framtida rättegångar.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 289 gånger
Publicerad 2019-11-28 09:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP