Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2019.11.28 torsdag. Det är alkoholen det är fel på. www.youtube.com/watch?v=2pd7fLvUXz0


Den tömda flaskans tanke

 

Med eldhärjade hjärtan bleknar stenansiktena.
Inför den stora heliga morgonens inbrott.

Jag känner dig nu du tårögda bergvägg.
Du ensliga lönndörr som vänder kappan
efter vinden och alltid strävar bort
mot nya äventyr där flaskan alltid segrar.

Där ingen respekt och värdighet finns.
Bara tomma och ödsliga skuggor, rädsla och
kallsvettigt anade faror.

En tanke förnims tillsynes för sent.
Uppgivet tömmande flaskan
Till det bittra slutet.

 

 

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-11-28 19:41



Bookmark and Share


  Peter G VIP
Att våga se och inse hur det faktiskt är kräver både mod och styrka men kan också vara den insikt som behövs för att välja en annan väg.

Stark text med en svärta som berör!
2019-12-11

    ADI Nehlin
Berörande, stark, nästan smärtsam att läsa.
2019-12-04

  Blått Norrsken VIP
Att våga vara sig själv är att ha lyckats bäst. Att våga finna sig själv är att vara modig . Inga filter bara våga vara i ett i känslor av vad man står för. Där är du i ett ljuset i din sanning. Fin dikt i en svidande verklighet som existerar för dem som behöver stod och kraft at lämna något som är förgånget och klart .
2019-11-29

  lodjuret/seglare VIP
Int alldeles oäven text. Men som tanken ofta är 'går det att hindra sig själv från att ta livet av någon, annan än en själv, då skall det väl gå att hindra sig själv även från att (för-)gifta sig?'
2019-11-29

    ej medlem längre
En dikt med tyngd, skickliga metaforer och ett mörker som berör.
2019-11-28

    Lars Gullberg
Förresten en av dom vidrigaste kommentarerna jag läst på länge.
2019-11-28

    Lars Gullberg
Birger ! Vem är du att döma ? Och vad vet du ?Se dej själv i spegeln först.
2019-11-28

    Lars Gullberg
Alkoholen. Kung alkohol. Jag kryper för den, alltid på alla fyra i strypkoppel
Ditt språk. din varagslyrik berör. En av dom här jag hyser stor respekt för här.
2019-11-28

  Niliboy
Det var negativ FEELING så det förslår!
Du ser så ledsen ut på bilden, en poet med värk i magen?
2019-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP