Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett kort ögonblick mellan höst och vinter medans tvekan ännu skimrar


PENDELTÅGSTATIONEN

Stationen i tjäderbyn gör sig vinterklar idag


Passagerarna står som vita skumtomtar i glasbollens kritvirvlar

Yrsnön virvlar tätt framför färdskyltarna som glöder gula med 6 min och 5 min åt vardera hållet

Den blågrå ormen med de svagt lysande fönstren
pyser in  suger upp skumtomtarna och susar stilla bort

Dom stora  nakna björkarna står kvar och bildar trötta frågeteckan

 

Mina punktbelysningar speglar sig i fönstren ovanför de blöta svagt lysande julslingorna på räcket ovanför.

Pelargonerna från Afrika i mitt fönster håller balansen
med sina  bladsilhuetter 


Dom förblir helt neutrala,

 
mellan färg och svartvit
mellan kyla och värme, 

mellan ute och inne
mellan sommar och vinter
mellan natt och morgon


en tvekan skimrar ännu i luften

tills jag släcker kristallkronan


och reser mig upp




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-11-29 10:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP