Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i solskugga

 

tvivels utan
tiderna undanhåller mig
närmsta stjärnans strålglans

såväl i skumraskdag som dunkel
rör sig en furustråkes melodi
ur bortomskogen
allt närmare hjärtetrakten

fäst där finns en tross
i vars andra fjärran ände
skymtar
ett ankare ur tid och otid




Fri vers av Per Rydberg
Läst 473 gånger och applåderad av 8 personer
Utvald text
Publicerad 2019-11-30 11:20



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Wow, vilken mäktig samling ord. Du greppar en helhet på ett vibrerande känsligt sätt som får styrkan i orden att stå på en stadig grund samtidigt som det taktila omsluter sinnligt. Grattis till guldstjärnan
2019-12-07

  lodjuret/seglare VIP
Bländningen av 'gamla uttryck', vanliga ord och 'nyord', gör känslan till sammanflätad till en ordrik duk.
2019-12-04

    Lena Staaf VIP
Din dikt andas längtan efter ljus och närhet
2019-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg