Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Snart till pappa


En resa i tiden

färger i brunt
smak av mossgrönt
matchar grå dag
dolda bakom fartfyllt fönster
sveper rådjur förbi

fruset vatten
hack i plattan
så många smålandssjöar

juldekorationer vajar
över glömda orters
dystra gator

hus rusar förbi
vars julstjärnor lockar
människor jag aldrig känt
egna liv har de alla
för stort att ta in

en stelnad krusning
i kargt stenigt landskap
låter tåget vagga mig

till ro




Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-11-30 21:31



Bookmark and Share


  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Text vald till Uppmärksammade texter
2020-07-08

  Annie b'larsson VIP
Du är på väg. jag längtar också efter att åka tåg, långt och länge, du-dunk du-dunk du-dunk...
2019-12-06

  ResenärGenomLivet VIP
Fina ögonblicksbilder...gillar fotot...
2019-12-02

  SatansSon VIP
fem getingar.
2019-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP