Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Söndagsprocessen


Något drar. Drar mig in. 

vad vill du? Är det urplocket av 

texterna. Är det jag ? 

Vandrar jag på egen stig eller är

det någon där som följer? 

Ditt namn. Din slags människa. 

 

Ifrån köket dofterna från mat som ställts 

i ugn. Dotterns röst i lek. Mamman till 

hennes fotbollskompis som idag på allvar 

visat mig den respekt jag kräver. 

Liv. Hur många tillfällen har jag inte 

föreställt mig min vardag med dig i den. 

 

 

Respekt som kommit gratis. Ett sådant 

liv valde hon bort. Hon. Inte jag. 

Mitt jag som med skammens pensel 

målar varje vinkel av det liv jag skulle 

haft. Luftens syre är borgerlighet. Kampen 

för det egna värdet vägen. Undantagets 

märkliga väg. Helt ovalt. 




Bunden vers av smultronbergen VIP
Läst 128 gånger
Publicerad 2019-12-01 14:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP