Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DE FÖRSTELNADE INTELLEKTENS MOTSATSER

Kan du räcka mig saltet ?

-Visst !

Men det här är ju socker !

-Nä ! det är salt.

Men smaka själv.

-Behövs icke för salt är socker,
och socker salt.

Redan Orwell insåg i sin 1984
att allt komma att vändas
till sin motsats,
där krig är fred,
ondska,godhet osv

Det är nya tider numera,
och ombyte förnöjer,
det gäller bara att omvända hjärnan,
tills den vant sig,
med att "ja"är "nej"
"Hej" betyder "adjö"
och "du"är "jag"
liksom "ingenting" är "någonting"
och "någonting" "ingenting"

Om människohjärnan inbillat sig
redan vid hennes tillblivelses organ,
att jorden är trekantig,
skulle ingen tro på någon som påstår
att den är rund.

Att uppe är nere och inne ute,
och det regnar fast solen skiner.

Friskt är sjukt,
normalt är onormalt.

Skuld är oskuld,
rättvisa är orättvisa.

Styrka är svaghet.
Hårt är mjukt.

Kärlek är hat.
Lögn är sanning.
Mörker är ljus.

Död är liv.

Vi står på avgrundens brant,
mot det nya,
med omvärdering av alla värden,
där allas lika värde,
blivit till allas olika värden,
av vilket det sistnämnda,
förhoppningsvis kan leda
till någon utveckling.

Om inte annat så sker det
den 25 Maj 2036.





*









Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 185 gånger
Publicerad 2019-12-01 19:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP