Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårt växande Malmö

Vårt växande Malmö
Den oförtrötterlige Carl P Herslow vill begränsa Malmös be-folkning och till och med minska den. Medan Malmös styrande har som mål att komma upp i en halv miljon invånare.
Låt oss satsa på städerna och låt oss se till att vi åtminstone där får ordentliga skolor, ordentlig sjukvård och ordentlig kommunal service med kollektiva kommunikationer.
De flesta glesbygdskommuner har en uppochnervänd ålderspyramid och ett antal bidragsbehövande ”vi-flytt-int-are”. Skatteunderlaget blir för litet och kommunalskatten räck-er inte till för att ge den service som medborgarna har rätt att kräva av ett modernt samhälle. Barnen blir understimulerade och de äldre får inte rätt vård. Varför skall vi ha dålig skola, dålig sjukvård och dåliga kommunikationer både i stan och på landet. När resurserna är knappa måste de koncentreras.
Det kommunala utjämningsstödet dränerar livskraftiga städer och håller halvdöda glesbygdskommuner under armarna. Resurser skickas från livskraftiga regioner till regioner som inte har förutsättningar att kunna klara sig och vi kommer in i en bidrags/beroendespiral
Med internet trodde vi att avfolkningen av glesbygden skulle stanna av, men den tendensen har uteblivit. Mycket på grund av att det helt enkelt inte finns någon uppkoppling. Det ser dessutom mörkt ut för framtiden trots politiska löften om uppkoppling på 100 Mbits/s senast 2020. Kreativitet kräver kluster, och klustren hittar vi i tättbebyggda områden.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Gunnar Barkenhammar
Läst 162 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-02 13:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Barkenhammar
Gunnar Barkenhammar