Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Måndag i trötthet



Lutar mig bakåt. Sedan är allt förbi. 

Andningens stegring. Ljuset i det där rummet. 

Tror föddes där. Bägge två. 


inatt enbart minnas. Längta. Låta mig 

dras med. [ hon modern tvättat madrass-

skydd. VAB ]  ägnat varje ögonblick åt att 

möta hennes lilla nyfikna glädje. Återgäldats 

i tusental. Hon givmild med de starka orden. 

[ mitt kött. mitt blod.] 

 

vår dualitet önskade en dag hemma. Hennes 

morgonkräkning så övergående. Min hand som

staplar kuddar för andning. Poesins begränsning 

 

 liten flickas ständiga uppvaknanden. Förkylning

nu. [ jasminens doft. DU. Du hos mig genom år]

somnar med det starkaste jag får uppleva bredvid 

mig rent fysiskt och i tiden innan sömn. En flicka 

med honungsblont hår. En karriarist i ett annat 

nordiskt land. En hon en han. 

 

gud är god. Godare än hon någonsin förstod. 

[ gör ont att tänka er bägge två vid sidan om] 

 

ett helt liv ska en människa inte riktigt få. Hur 

skulle det gå. 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 172 gånger
Publicerad 2019-12-03 00:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP