Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fröken Julies memoarer


Hon hade kunnat skriva hundratals 

listor med förlåtelsens bokstav 

 

Då. 15 år sedan. 

Frökens Julies äldre syster hade med 

mild blick, fast röst överlämnat 

mognadens svar. 

mitt barn. Just så hade meningen 

inletts. Oavsett hur mycket du än 

förlorade. Tvungen. Du vet. 



du svek. Han svek. Ni svek. 


Er kärlek klarade inte av dig. Ditt

du. Din sorgsna slags sjukdom. 

mitt barn. Ni barn. 

Julies vädjande blick. Det stackars 

blödande. Guden som med än mer 

fasta blinkningar separerar det 

oseparerade. Som i straffet ger den 

svikne vansinnets ord. Domarens 

hammare i hand. Du är störd. 

störd. störd. störd. 

Julie som likt sin far nedtecknar detta 

ord på vitt hårt papper. Småskolefröken 

ståendes bredvid. Skammen. 

 

Skammens rum som om Julie inte 

hade förstått. Det hade hon. Hammarens 

symbolvärde. Hammarens ägare. 

Den otillräckliges grusade slags hopp

den otillräckliges avsky över kvinnans egen 

oförmåga att ta hand om sig. Den ansvarslöse. 

 

Där. Mitt i. Där hade han den andre fortsatt 

älska. 

 

Storasystern som med vid mild blick förstår 

bägges sidor. Den friska. Den läkta. 


Som ännu älskar. Er bägge två. 

Hammarens skadeverkan som tagit 

evigheter att med två ögon erfara. 

inte se. 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-03 10:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP